c S
10 NAJVPLIVNEJŠIH PRAVNIKOV

Drugi del izbora – glasovanje


Glasovanje poteka od 24. oktobra do 18. novembra 2019 do 12. ure.


Glasujete lahko za enega izmed dvajset kandidatov, ki so se uvrstili v drugi del izbora in so razvrščeni po naključnem vrstnem redu. Glasovanje je tajno, glas pa lahko oddate le enkrat – vsi neustrezni glasovi ne bodo upoštevani. Rezultati se osvežujejo enkrat dnevno. Pod seznamom lahko dodate vprašanje za posameznega kandidata, ki je pomembno ob enakem številu glasov.

Med 10 najvplivnejših pravnikov se bodo uvrstili pravnice in pravniki, ki bodo v drugem delu izbora prejeli največ veljavnih glasov. 10 najvplivnejših pravnikov 2019 bo povabljenih na tradicionalno okroglo mizo in slovesno podelitev priznanj, ki bosta v torek, 26. novembra 2019, v ljubljanskem hotelu Slon. Tako kot vsako leto pričakujemo zanimivo in polemično razpravo, ki jo bo mogoče spremljati v živo na spletnem portalu rtvslo.si.


Končni rezultati glasovanja bodo objavljeni v torek, 19. novembra 2019, na portalu IUS-INFO.

* Celoten izbor nadzoruje komisija, ki jo sestavljajo trije zaposleni v družbi LEXPERA. Komisija bo preverjala pravilnost glasovanja, preštela glasove in razglasila 10 najvplivnejših pravnikov.


>>> Več o lanskem izboru in okrogli mizi z naslovom Reforma slovenske demokratične in pravne države?